FJALA E NJEZET E TRETE - Bediüzzaman Said Nursi

FJALA E NJEZET E TRETE

Durch Bediüzzaman Said Nursi

  • Veröffentlichungsdatum: 2015-04-14
  • Genre: Islam

Beschreibung vom Buch

FJALA E NJEZETE E TERTE ESHTE MARRE NGA PERMBLEDHJA E ''RİSALE- NURİT'' NGA VELLİMİ İ   ''FJALET'' .KJO PJESE FLET PER BESİMİN NDAJ ALLAHUT DHE PER RENDESİNE E DUASI. KJO PJESE BESİMİN E NJE MYSLİMANİ İ JEP TE DHENA DHE TREGON RRUGET SE Sİ BESİMİN TA FORCOJME DHE ADHURİMİN TA SHTOJME DHE İBADETET Tİ BEJME NE NJE MENYRE SA ME TE DREJTE .KJO PJESE KA DY KAPİTUJ:
 
NE KAPİTULLİN E PERE: do të sqarojmë në pesë pika, vetëm pesë nga mijëra vlerat e virtyteve të besimit.
NE KAPİTULLİN E DYTE : përfshin Pesë Pika Në Lidhje Me Lumturinë Dhe Mjerimin E Njeriut.

[Meqenëse njeriu u krijua në modelin më të bukur dhe iu dhanë aftësitë e gjithanshme, ai u lëshua në arenën e sprovave ku mund të ngjitet ose mund të bjerë nga pozita, nivele dhe grada, duke filluar nga shkalla më e ulët për tek ajo më e lartë, nga toka për tek Froni Hyjnor dhe nga grimca më e vogël për tek dielli. Ai është dërguar në këtë botë si një mrekulli e fuqisë Hyjnore, si rezultat i krijimit dhe çudi e artit Hyjnor përpara të cilit janë hapur të dyja rrugët që të nxjerrin ose tek ngjitja e pakufishme ose tek zbritja e pafund. Ne do ta shpjegojmë në pesë pika misterin e këtij përparimi madhështor ose të rënies së njeriut.]